Antallet af beskæftigede i Berlin stiger

74.600 flere berlinere er kommet i arbejde siden 2. kvartal 2021.

Endnu engang oplever Berlin en markant større vækst i beskæftigelsen end alle øvrige delstater i Tyskland. I 2. kvartal i år steg beskæftigelsen i Berlin med 3,6% sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. På et år er i alt 74.600 flere berlinere kommet i arbejde. I Tyskland som helhed er beskæftigelsen også steget, men mere beskedent med 1,5% i samme periode.


Kilde: Statistik Berlin Brandenburg

Beskæftigelsen vokser særligt i servicesektoren
Stigningen har både slået igennem i servicesektoren og i fremstillingsindustrien. I servicesektoren er det væsentligt at fremhæve, at de konsekvenser covid-19 har haft på beskæftigelsen ser ud til at være overvundet. Beskæftigelsen i 2. kvartal 2022 er 4,7% højere end før epidemien – 2. kvartal 2019.

De to store sektorer inden for fremstillingsindustrien har også begge bidraget til, at flere berlinere kunne komme i arbejde. Byggesektoren har haft en fremgang på 0,8% i beskæftigelsen fra 2. kvartal 2021 til 2. kvartal 2022. Beskæftigelsen i produktionsvirksomhederne har i samme perioden haft en fremgang på 0,2%.

Fremgangen i beskæftigelsen medvirker til at gøre Berlin til en attraktiv by at bo i og har en positiv indvirkning på antallet af indbyggere. Derfor har det også en positiv effekt på ejendomsmarkedet, idet det bidrager til en øget efterspørgsel efter boliger.