7 alternative råd til boligsøgende berlinere

Statistik Berlin Brandenburg har netop udgivet deres kvartalsanalyse for, hvor mange byggetilladelser der er givet i 1. kvartal i år, og den er ikke opløftende for de boligsøgende berlinere.

I årets første tre måneder er der givet 2.708 byggetilladelser til boliger, hvilket er 24,1% færre end på samme tidspunkt sidste år, og det laveste i 10 år. Antallet af byggetilladelser giver en indikation på, hvor mange nye boliger vi kan forvente, der bliver bygget i de kommende år. Da det samtidig hører med til historien, at sammenligningsåret, 2023, også var et sløvt år, er der altså udsigt, at den i forvejen høje efterspørgsel efter en bolig bliver endnu højere de kommende år. Køerne til de ledige lejligheder vil være uforandret lange, og lejen vil fortsat blive presset opad.

Liste med alternative råd til boligsøgende

Den store efterspørgsel efter en bolig kommer til udtryk på mange måder. Blandt andet kan man støde på følgende liste med gode råd til de boligsøgende berlinere:

 

Normalt vil man opfordre boligsøgende til at kigge efter ledige boliger via boligportaler eller annoncer i avisen. I Berlin bliver mange boliger dog slet ikke annonceret på de gængse platforme, fordi konkurrencen om de ledige boliger er så stor, og udlejerne derved skulle bruge for meget tid på at håndtere de mange interesserede potentielle lejere, der vil ringe eller henvende sig personligt.