Resultat på 37,9 mio. kr.

EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S har realiseret et resultat før skat på 37,9 mio. kr. – en forbedring på 18,4 mio. kr. i forhold til 2014. I lighed med sidste år indstiller bestyrelsen til generalforsamlingen, at der udbetales et udbytte.

Uddrag fra ledelsesberetningen.

EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S har realiseret et resultat før skat for 2015 på i alt 37,9 mio. kr. på kon-cernniveau mod 19,5 mio. kr. sidste år, hvilket ledelsen betragter som tilfredsstillende. Af årets resultat udgør værdiregulering af investeringsejendommene 27,4 mio. kr. Driftsresultatet (EBVAT) er dermed på 10,5 mio. kr. mod 8,0 mio. kr. sidste år. Forventningerne til årets EBVAT ved seneste periodemeddelelse lå i intervallet 9,5 -10,0 mio. kr., men blev opjusteret til 10,5 mio. kr. ved udmeldingen om årets resultat medio januar 2016.

Den markante ændring på EBVAT er opnået på flere af regnskabsposterne. Den primære årsag til selskabets forbedring.

Udbytte
Selskabets likviditetsreserve er solid, og i lighed med sidste år indstiller bestyrelsen til generalforsamlingen, at der udbetales et udbytte på 0,75 kr. pr. aktie á 100 kr. svarende til 0,75% af aktiekapitalen på 234,8 mio. kr.

Ledelsens forventninger
Der arbejdes løbende med at optimere driften. Ledelsen forventer, at årets driftsresultat i 2016 før værdireguleringer af investeringsejendommene (EBVAT) vil ligge i intervallet 9,5 - 10,0 mio. kr., hvilket er 0,5 - 1,0 mio. kr. lavere end det netop aflagte resultat. Det skyldes blandt andet det forhold, at selskabet har solgt en ejendom primo 2016, og at driftsresultat for forventede ejendomsinvesteringer i 2016 ikke er medregnet i det budgetterede driftsresultat, da omfanget af investeringerne er ukendt. Endvidere vil der være et fald i omsætningen på 1 mio. kr. fra tilskud på IBB-midler (årligt tilskud i forbindelse med renovering). Det skyldes, at en kontrakt er udløbet, og at der vil gå en årrække, før dette kan indhentes på lejen, idet lovgivningen er restriktiv på mulighederne for lejestigninger umiddelbart efter ophør af tilskud på IBB-midler. Der forventes dog en besparelse på renteudgifterne på grund af tillægsbelåning på færdiggjorte taglejligheder. Dermed forventes der netto kun en nedgang i EBVAT på 0,5-1,0 mio. kr., som vil kunne forbedres ved forøgelse af ejendomsporteføljen i løbet af året.